Ny programchef för SIO Grafen

Publicerat: 26 september, 2019

Helena Theander som varit programchef för SIO Grafen sedan starten 2014 till september 2019 tackar för sig. Den 1 oktober lämnar hon över ansvaret för programmet till Elisabeth Sagström Bäck.

– Det är med blandade känslor jag tar farväl av SIO Grafen. Det har varit fantastiskt roligt att bygga upp nätverket och jobba tillsammans med er som är så kunniga, öppna, nyfikna, drivna människor. Det är tack vare att ni har bjudit på er själva och engagerat er i varandras utmaningar som vi har kommit så här långt, säger Helena Theander.

”Vi har överträffat alla förväntningar som jag personligen har haft.”

– Vi har överträffat alla förväntningar som jag personligen har haft och mål som vi tillsammans satt under de här uppbyggnadsåren. Jag tror fortfarande på grafenmaterial som en möjliggörare för en mängd olika tillämpningar och för att stärka konkurrenskraften i Sverige. Jag önskar er en fortsatt spännande och givande resa för att nå era mål. Jag kommer att följa er lite från sidan och hoppas att vi ses i något sammanhang framöver!

Helena Theander kommer att gå vidare till AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park.

Över 30 års erfarenhet
Från och med den 1 oktober blir Elisabeth Sagström Bäck ny programchef för SIO Grafen. Hon kommer senast från forskarvärlden på RISE IVF där hon varit ansvarig för avdelningen Tillverkning.

Med över 30 års erfarenhet av industriell samverkan, innovation, tillverkning, material och produktion blir hennes uppgift hos SIO Grafen att stärka svenska företags konkurrenskraft genom att bli bäst på att utnyttja nya material, ny teknik och nya innovationer. Elisabeth har en civilingenjörsexamen i Teknisk fysik från Uppsala universitet.

– När möjligheten att jobba inom SIO Grafen dök upp var det helt enkelt omöjligt att säga nej! Just nu ser jag mest av allt fram emot Grafenforum, det ska bli så kul att träffa hela nätverket och höra mer om projekten.