Grafenfokus på mässan HighTech Engineering

Publicerat: 16 april, 2015

Mässan HighTech Engineering 2015 med Anders Bhoman, Helena Theander, Anna Lundgren, Fredrik Hörstedt.

Mässan HighTech Engineering på Svenska Mässan i Göteborg den 14 och 15 april 2015 hade grafenfokus genom flera seminarier.

Det var först gången mässan anordnades, som en förlängning av Elektronikmässan och intresset för grafen visade sig vara stort:
– Vi är positivt överraskade över intresset och har träffat flera aktörer, som vi kommer att jobba vidare med, säger programchef Helena Theander, som höll ett välbesökt första föredrag kring grafen och det strategiska innovationsprogrammet, SIO Grafens arbete.

Mässan bjöd även på seminarier med Fredrik Hörstedt kring Graphene Flagship och Chalmers arbete med innovation. Professor Johan Liu berättade om grafenforskningen på Chalmers, bland annat om grafen för att stärka betong som byggmaterial. Professor Mikael Fogelström gav en inblick i grafenets potential samt tipsade om möjligheten att testa grafen inom Chalmers eget Graphene Innovation Lab.

I mässmontern stod Anna Lundgren samverkanskoorrdinator från Graphene Innovation Lab och demonstrerade grafens egenskaper, för nyfikna mässbesökare tillsammans med affärsutvecklare Anders Bohman.