Webbinar: Framtidens material finns redan – så kan samhället lyfta med grafen

SIO Grafen presenterar i år på Innovationsveckan. Vi vill visa för offentlig sektor att framtidens material, vilket så klart är grafen, redan finns och är redo att användas.

Vill du göra betong starkare, lättare eller grönare? Eller vill du skapa antibakteriella ytor? Att använda grafen är lite som att klä ett material i en superhjältedräkt – fast på riktigt. Men hur går det till och vem kan göra det?

Nu är det nästan 20 år sedan grafen, det första tvådimensionella materialet, upptäcktes.

Sveriges kraftsamling för att snabba på grafens kliv från labbet till användning i samhället har skapat nya, växande företag som producerar och använder grafen. Idag finns många svenska aktörer i hela landet som jobbar med skapa bästa nyttan av grafen i den gröna omställningen och för hållbar tillväxt. Svensk grafeninnovation samlas i den nationella plattformen SIO Grafen, ett av sjutton strategiska innovationsprogram som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Lunchseminariet startar med en introduktion till vad grafen är och ger därefter exempel på hur grafen kan användas för att skapa nytta till exempel i betong eller bioteknik.

 

➡️ När: den 4 oktober kl 12.30 – 12.55

➡️ Anmäl dig här

Typ: Webbinar

Datum: 4 oktober 2023

Länk: https://innovationsveckan.nu/p...

Extern arrangör: Innovationsveckan, ett initiativ från Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.