Seminarie på Plastteknik Nordic 8 maj: Grafenutvecklingen och grafens möjligheter i polymerer

Plastteknik Nordic är en mötesplats i Malmö där det senaste inom polymera material, design, utveckling, bearbetning och produktionsteknik visas upp 8-9 maj. Mässan riktar sig till alla som arbetar inom plast- och gummibearbetnings-industrin.

Välkommen till seminariet 8 maj där Jon Wingborg, SIO Grafen, talar om grafens möjligheter i polymerer.

Seminarie: Grafen-utvecklingen och möjligheten att använda grafen för att förstärka plaster i kompositmaterial.

8 maj 12.00 – 12.30 (scen 1). 12.30 – 12.45 Meet the Speaker.

Grafen är ett nytt material som det skrivits mycket om. — Men hur går det egentligen? Finns materialet i några produkter och hur går det för Sverige och hur används materialet inom svensk industri?

Jon Wingborg, SIO Grafen ger en introduktion till grafen och berättar om vilka fördelar grafen kan ge i plastmaterial samt ger exempel på några av de innovationsprojekt inom området som pågår inom det strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen.

Genom programmet kan svenska företag lära sig mer om grafen och närbesläktade material för att förstå hur det kan gynna deras affärer. SIO Grafen drivs sedan 2014 med stöd från Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Programmet erbjuder öppna utlysningar för samverkansprojekt, nyhetsbrev och omvärldsbevakning, arrangerar workshoppar inom olika områden för att sammanföra aktörer i värdekedjor samt Svenskt Grafenforum och utför uppsökande verksamhet för att komplettera leverantörskedjorna.

Typ: Seminarie

Datum: 8 maj 2019

Länk: https://www.easyfairs.com/sv/p...

Extern arrangör: Plastteknik Nordic Malmö 2019